28 Şubat 2010 Pazar

Hemserim gidişat nireeeee !!!!!




















ASKERLER İÇERDE,
PROFESÖRLER DE İÇERDE,
ATATÜRKÇÜLER DE İÇERDE,
LAİKLER DE İÇERDE,
SENDİKACILAR DA İÇERDE,
GAZETECİLER DE İÇERDE,
KOMONİSTLERİN ZATEN KÖKÜNÜ KAZIMIŞLARDI, ARTA KALANLARI DA İÇERDE,
BAŞKA DİNDEN OLANLARI DA BİRER BİRER KESTİLER ZATEN,
YANİ: TÜM DİRENEBİLECEK VE ÖRGÜTLENEBİLECEK OLANLAR İÇERDE....
EEEE
KİM KALDI DIŞARDA ÖZGÜR?.....
TARİKATÇİLER,
MOLLALAR,
YOBAZLAR,

Aşağıdaki hikaye harika bir açıklama....

Bertolt Brecht ve SARI ÖKÜZ......
Hani bize Koyun dediler ya.... Ormanın birinde... Aslanlar toplanmış. "Yahu" demişler, "Hesapta kralız, açlıktan öleceğiz birader.... Maymuna saldırsak, ağaca kaçıyor; fillere saldırsak, fazla büyük... Ceylanlar hızlı, yetişemiyoruz; kuşa dalsak, uçuyor, ee balık yakalayacak halimiz de yok... N'aapsak?"

Bir tanesi "En iyisi, ÖKÜZLERE SALDIRALIM" demiş, "iri yarı görünüyorlar ama ne pençeleri var, ne dişleri diş... Tam dişimize göre!" Olur mu? Olur. Hücum! Ama evdeki hesap çarşıya uymamış; Öküz, öyle yabana atılacak hayvan değilmiş meğer... Organize oluyorlar, topluca savunma yapıyorlar, püskürtüyorlarmış. Aslanlar aç bilaç. N'aapsak, n'aapsak?

"Tilkiye danışalım" demişler. Tilki "kolay" demiş, "beni, öküzlerin yaşadığı zengin otlakların prensi yapın, işinizi halledeyim..." Kabul etmişler. Tilki, elinde beyaz bayrakla öküzlere gitmiş, "saygıdeğer öküzler" demiş, "aslında aslanlar uysaldır, sizi de çok seviyorlar... Ama Şu aranızdaki SARI ÖKÜZ var ya, sarı öküz, İŞTE SORUN O... Görünce tahrik oluyorlar, canları çekiyor, VERİN ŞU SARI ÖKÜZÜ, KURTULUN KARDEŞİM, HUZUR İÇİNDE YAŞAYIN!" Öküz heyeti düşünmüş taşınmış, "BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN" mantığıyla, verivermişler sarı öküzü... Aslanlar da afiyetle yemiş.

Bir gün, iki gün.... Tilki gene gelmiş. "Bakın gördüğünüz gibi, saldırılar kesildi, mutlu mutlu yaşıyorsunuz" demiş ve eklemiş: "Ama şu BENEKLİ ÖKÜZ var ya, benekli öküz, o burada olduğu sürece size rahat yüzü yok arkadaş, canları çekiyor, VERİN, KURTULUN!" Öküz heyeti düşünmüş, "OTLAĞIN SELAMETİ İÇİN" teslim etmiş benekli öküzü..

Üç gün, dört gün... Tilki gene gelmiş. KUYRUĞU UZUN OLANI... BURNU BEYAZ OLANI... TOMBUL OLANI... Tek tek alıp, gitmiş. Otlak seyrelmiş. Aslanlar semirmiş...

Bir gün... Tilki gelmemiş! Gerek kalmamış çünkü. Direkt Aslan gelmiş. "Hanginizi istiyorsam, canım hanginizi çekiyorsa, onu vereceksiniz, adamı hasta etmeyin" demiş. Otların arasında tir tir titreyen, tek tük kalmış öküzler, "KEŞKE SARI ÖKÜZÜ VERMESEYDİK" demiş ama İŞ İŞTEN GEÇMİŞ...

İşte böyle ... Öküzlük böyle bir şeydir. Bu hikaye sebebiyle, dünyaca ünlü Alman şair ve tiyatro yazarı Bertolt Brecht aklıma geldi... Bir şiirinde aynen şunları yazmıştı:

“NAZİLER ÖNCE KOMÜNİSTLERİ TUTUKLADILAR; KOMÜNİST DEĞİLİM DİYE SES ÇIKARMADIM.
SONRA YAHUDİLER’İ TUTUKLADILAR, YAHUDİ DEĞİLİM DEDİM, SESİMİ ÇIKARMADIM.
SOSYAL DEMOKRATLARI TUTUKLADILAR, SAVUNMAK BANA MI KALDI DEDİM, SESİMİ ÇIKARMADIM.
SIRA BANA GELDİĞİNDE ETRAFTA TUTUKLANMAMA SES ÇIKARACAK KİMSE KALMAMIŞTI!

SANKİ BİZİM İÇİN YAZILMIŞ GİBİ DEĞİL Mİ ?







2 yorum:

Unknown dedi ki...

Sen iyi bir gazeteci olursun ama işsız kalırsın.eskiden iyi bir gazeteci olsaydın ölü olurdun.işsız olmakmı,yoksa ölü olmakmı iyi olan, kararı sen vereceksin.bir başka not.sığırların
bulunduğu bir ahıra gidip sabaha kadar,onlara haklarını anlatırsın nasıl sağıldıklarını nasıl kesildiklerini.ahırdan çıktığında geriye dönüp bakarsın,sığırlar yine sığırdır.yukarıdaki fotoğrafada şu cevabı veriyorum sığırların gittiği yere!

Hatsumomo dedi ki...

Kahkaha attırdın bana usta
Önce düşüneyim hımm?
bence kesin ölü seçeneği akıbetim olur du:=)
Sığır mevzuna gelince DNA larımızla bile oynamış olabilir bu gavurlar,belki israilden mecburi
ithal ettirildiğimiz hibrit tohumlu yiyecekler mi yapıyor bize bunu(nasıl teori ama) yoksa öküzlerin önde gidenimiyiz acep ??? saygılar :=)